24 Haziran 2009 Çarşamba

İlk gün: 24.06.2009



Bugün Finlandiya'ya indim. Çok rahat bir yolculuk oldu. Zaten küçücük bir şehirdir diye hava limanından otele taksi tutarak gitmeye kalkınca girdi tabi. 40 Euro'ya yakın para verdim, içime oturdu. Ama zaten bisikleti falan çok fena eziyetlerle uçağa verdiğim için bitmiştim. Bir an önce varmak vardı aklımda. Bunun üzerine kredi kartım da hostelde çalışmayınca sıçtığımı farkettim. Şu ING Bank her zaman, her yerde, her şeyi sıçıyor. Hayatımda gördüğüm en basiretsiz, en salak banka. Özellikle soruyorum, "yurt dışında sorun olmaz kredi kartımı kullanırsam di mi?" diye ve sonunda çalışmıyor tabi. Normalin, yani hesapladığımın tam olarak yarısına indirmem gerekiyor harcamalarımı yoksa herhalde geri dönemem.



Johanna ile buluştum. Muhabbet ettik biraz, yarın şehri gezeceğiz biraz daha ve sonraki gün de asıl yoluma düşüyorum. Şu anda saat akşam dokuzu biraz geçiyor. Ben de gidip biraz güneşleneyim diyorum. Gece 12'ye kadar kararmaz diyorlar.

Şimdilik resim yok, yarından itibaren post etmeye başlayacağım.


Başlangıç

Yolculuk 24 Haziran 2009 tarihinde THY'nin demir kuşunun göbeğinde yerimi almam ile başlayacak. Bu satırları gitmeme bir iki gün kala evden yazıyorum. Rota pek de belli değil. Gideceğim yeri de fazla bilmiyorum. Hava güzel diyorlar. Bakacağız. Şu anda tek dileğim uçak yolculuğundan sonra bisikletimi tek parça halinde geri alabilmek.

Korkum da yolun yarısında "Deli misin oğlum?" düşüncesi ile trene binmek. Belki yodla ayı görürsem onları bahane ederim.